Planlegging

Vi forsto tidlig at dette er et tidkrevende eventyr, kanskje like mye i forkant av turen som underveis. Denne høstens få ledige stunder (mellom fulltidsjobb og trening) har gått til internett-søk og blogglesing. Vi ønsker å være så forberedt som mulig i forkant av turen så vi har best mulig forutsetning for å greie det. Det er mye nyttig å lese seg opp på hos andre NPL-ere. Spesielt har vi lagt oss merke med turgåerne «NPL-systrene», «Frøkner på langs» og «Norge til fots», spennende blogger!

Vi møttes en helg i januar for å virkelig sparke i gang planleggingen av turen. Mamma til Andrea åpnet døren sin i Arna og lot oss planlegge i det vide og det brede, bokstavelig talt. Mye av tiden gikk med nesen nedi kart, vi fant en rute som er ferdig lagt fra Nordkapp til Sicilia som kalles E1 (https://www.dnt.no/e1/). Denne var meget detaljert og i perfekt lei der vi ønsker å gå – mest mulig i terrenget! Vel og merke har vi ikke tenkt oss til Sicilia til fots (ikke med det første vertfall!), så denne ruten hopper vi nok av ved Røros. Vi ble da meget imponert og overrasket over at det finnes en slik «vei» gjennom fjellet over så mange landegrenser.

Til nå har vi peilet ut en grovskisse av
ruten på et oversiktskart. Vi fant ut at et delmål er å nå Børgefjell i månedsskiftet juli-august, da skal vi være halvveis både i tid og i landet.


Utenom kart-studering snakket vi mye om hvordan vi vil ha det på tur, hvilke utfordringer vi ser for oss, hvordan vi kan dra nytte av hverandres styrker og kvaliteter og hva vi må være obs på med våre litt mindre sjarmerende personlighetstrekk 😉 Vi prøvde oss på en teambuildingsaktivitet – Andrea var døv og Hilde var blind og sammen skulle de med hjelp av Sandy finne fram til en Geocash i Arna. En lærerik aktivitet hvor tillit og samhold er viktig for å lykkes – noe vi to har mer enn nok av 🙂

Tiden gikk så alt for fort og vi måtte brått avslutte da det måtte rekkes fly og reises hjem igjen. Etter en slik helg er tur-energien og motivasjonen på topp. Vi føler virkelig at drømmen lever!

Nå for tiden jobbes det med sponsorsøking og opparbeidelse av hjemmeside, og vi har avtalt neste treff i mars. Det grubles stadig videre over valg av klær og utstyr, rute og depot, hvor mye må vi bære og hva vi kan unne oss av luksus. Vekt og komfort har vi skjønt ikke alltid går hånd i hånd, så det må prioriteres. Andrea ønsker seg et liggeunderlag som kan brukes som stol og Hilde lurer på hvor mye sjokolade det er mulig å bære.

«Stay tuned» for fortsettelsen og kanskje etter hvert noen flere svar 🙂