26.06 Dag 22 – Troms fylke

Mandag

Andrea skriver:

Dagen startet litt seinere enn vanlig (på grunn av litt mye godsaker i glasset kvelden før). Ailo fraktet oss over Raisvann med båten sin, for å unngå den største elven og den skumle myren som de fryktet mest. Her kan man plutselig falle godt nedi og sette seg fast. Vi lytter alltid til lokale fjellfolk. Videre tok vi farvel med Ailo, før vi trasket videre bare oss fire. Vi avtalte å treffes igjen ved en senere anledning ?

Endelig var det Reisadalen sin tur! Flott terreng, fin sti , mye bekker og to høylytte vestlendinger i prat. Vi fikk beskjed fra Ailo at det er bjørn i området, og det er viktig å gi lyd fra seg når man går. Og vi gjør som vi får beskjed om atter en gang.

Med litt overskudd i banken tok vi en liten omvei for å se Imofossen. Utrolig mektig foss og elv.

Imofossen

Det viste seg å bli en krevende fornøyelse for de resterende kilometerne til hytten. Sandy pleier å vente fint mens mor klatrer ned stiger, men denne gangen ble det et svalestup og rett i en stein med brystet og ene forbeinet. På mirakuløst (eller samisk) vis gikk det bra, bare litt halting som etterhvert gikk bort.

 

Videre var det glatte steinurer og bratte skråninger som førte rett ned i elven om en ikke var veldig forsiktig. To slitne jenter og hunder kom til slutt fram kl 00:30 og hoppet rett i posen etter en varm kopp med kakao.

Km: 29 (6 km med båt +23 på sti)
Camp: Nedrefosshytta (DNT)