29.06 Dag 25- On the road again

Torsdag

Hilde skriver:

Vi begynte så smått på bilveien i Reisadalen i går, og det er den det har gått i hele dagen. Med sol og litt lunk fra start var vi ikke treige med å få på oss shorts og T-skjorte. Temperaturen skulle ikke vare hele dagen da, men oppholdsvær hjelper på humøret uansett. Andrea er ikke like god venn med joggeskoene, men hun suser likevel avgårde på blemmer og litt av hvert. Vi gikk en stund med ørepropper for å holde tralten på vei (som vi begynner å bli litt lei av).

Det er sikkert flere som lurer på hvorfor vi nærmest går nordover igjen. Planen var å gå halvveis ned i Reisadalen og så snu sørover å gå over fjellene til Finland. Dette har vi blitt frarådet av nesten samtlige vi har snakket med, og vår gode venn Ailo snakket med en på ei hytte vi skulle passert på fjellet som kunne fortelle om vinter og scooterføre der oppe. Dette synes vi høres skummelt ut, med mye snø og store elver. Vi har heller ikke bekledning og utstyr til sånt. Derfor har vi tatt valget å gå hele veien gjennom Reisadalen til vi møter E6 på Storslett. Dette vil nesten tilsvare antall kilometer vi skulle gått over fjellet. I tillegg ligger Kautokeino (hvor vi har vært) og kilpisjarvi i Finland (der hvor vi skal) på nesten samme breddegrad. Derfor har vi konkludert for oss selv med at det er innafor å kjøre med bil fra Storslett på E6 og opp til kilpisjarvi i morgen for å kunne fortsette vår ferd på et litt lavere nivå, forhåpentligvis under snøgrensen.

Da vi skimtet dette fjellet følte vi at valget angående endring av rute var rett

Km: 29 km på vei

Camp: telt i veikanten før kryss til Tørfoss

Én kommentar til “29.06 Dag 25- On the road again”

  1. Æ har lurt lenge på hvorfor dokker gikk nordover ?? men skjønner at dokker har vett til ikke å ta unødvendige sjanser i et snørikt og noe krevende terreng ?? god tur videre — æ følger dokker på nettbrettetkvar dag ?? Helsing Rikard B.

Det er stengt for kommentarer.