03.02 Dag 29 – Værfast på Rostahytta

Mandag

Andrea skriver:

Vi våknet til regn og tåke etter at vekkerklokken ringte atter en gang. Syv ble fort til åtte. Med alle tingene som skal pakkes inne i teltet samt med to hunder som bursover i ytterteltet, tar ting litt lenger tid enn vanlig.

Vi kom oss avgårde kl 09.40 med GPS’en klar for navigering gjennom tåken. Vi kom oss trygt nedover Isdalen, med en litt skummel snøbro som vi tok sjansen på å krysse over en elv. Trygt nede i Rostahytta var planen å spise lunsj og gå videre til Dærtahytta. Tåken ble tettere og info fra hytteverten om dårlig merking og en skummel elv, bestemte vi oss for å bli på Rostahytta og vente på bedre vær.

Vi hadde sett fotspor at det var noen foran oss i løypen, vi kalte han bare for «bigfoot» på grunn av de gigantiske fotsporene han etterlot seg. Lurte på om vi noen gang klarte å ta han igjen. Og det gjorde vi! Men det viste seg å være ei jente fra California, og nei, hun hadde ikke gigantiske ben. Etter en hyggelig ettermiddag og kveld sammen på Rostahytta fant vi ut at hun hadde trakket i samme fotspor som en annen, og dermed formet den såkalte Bigfoot. Mysteriet løst!

Håper på bedre sikt i morgen!

Km: ca 7 km sti
Camp: Rostahytta (DNT)