12.07 Dag 38- Regnvær og elvekryssing

Onsdag
Andrea skriver:

Etter en natt med mye regn på teltduken, startet vi dagen i oppholdsvær. Resten av dagen var det på og av med regn (og mygg om en annen). Vi hadde alle fint driv og godt humør tross regnværet. Middagen fikk vi spist innendørs på Unna Allakas, en koselig svensk turisthytte. Vi fikk til og med rød saft av den koselige hytteverten før vi trasket videre de siste kilometerne til Cunojavrihytta.

100 meter før hytta var det en elv som måtte vades. Vi fikk info om at den sikkert rakk oss til låret, og en del strøm. Gutta B gikk først, og fikk låne hver sin stav til støtte. Harald valgte en bra rute og klarte å holde vannet til knærne, mens Sigurd Jonas fikk vannet godt opp på lårene. De jobbet mot strømmen en stund, men kom seg helskinnet over. Så var det jentene sin tur….Vi tok av kløvene fra hundene og slang dem oppå hodet, som vi pleier. Dette er litt tungt for nakken og begrenser mulighet til å se. Vi slet med den sterke strømmen og vannet rakk oss til magen. Jeg klarte å kile meg fast mellom to store stener og like før jeg ble dratt med nedover, men klarte å komme meg over til slutt. Hilde mistet balansen og fikk en del vann i sekk og jakke, og kampen med strømmen ble etterhvert veldig kald. Merket at vi mistet konsentrasjonen når en blir nedkjølt, og det gjelder å jobbe raskt! Mens vi holdt på med vårt fikk hundene finne ut hvordan de ville krysse selv. Sandy prøvde samme rute som oss, men måtte gi opp kampen og flyte med strømmen litt og svømme over i roligere vann. Tuva lærte av feilen til Sandy og gikk nedover elven og svømte over.

Godt å komme inn i oppvarmet hytte etter elvekryssingen. Et hyggelig kjærestepar, Ellen og Thomas, ønsket oss velkommen inn og vi koste oss utover kvelden med litt øl og vin i glasset. Sterke Harald har bært med seg masse godsaker til oss alle, veldig greit å ha med seg besøk ?

Hva synes gjestene var det beste, og verste med dagen:
Harald: det beste var å komme til hytten, samt å treffe Ellen og Thomas og dele øl med dem. Det verste var smertene i beina etter en lang dag.
Sigurd Jonas: Det beste var å få saft av hyggelig hyttevert på Unna Allakas og å få av seg de bløte klærne. Det verste var elvekryssingen.

km: 22 på sti

Camp: Cunojarvihytta (DNT)