13.07 Dag 39 – Regntung dag

Fredag

Gjengen skriver:
Dagen i dag var svært tung. Den startet med friskt mot, selv om skoene var bløte allerede før start. Vi visste det kom til å bli en lang og tung dag,Tomas og Ellen hadde forberedt oss på mye vann og krevende elvekryssinger. Utfordringene lot ikke vente på seg. Kort tid etter hytten måtte vi virkelig samarbeide for å få alle i turfølget trygt over en spinkel hengebro med 3-meters stige for å komme oppå. Harald prøvde febrilsk å holde beina noenlunde tørre med å løpe over myrene, men måtte til slutt gi etter for vannet som ville inn i skoen. Ekstra tungt ble det da det etter første rast begynte å bøtte ned med regn (skikkelig vestlandsvær!) som gjorde det utrivelig å stoppe opp og ta pauser. De kalde Goretex-jakkene kjølte kroppen fort ned om vi sto stille. Bygen fulgte oss nesten hele veien til Cainhavaggehytta. Vi visste til slutt ikke om det kom mest vann ovenfra eller nedenfra. Det var noen tunge kilometer og dryge høydemeter opp.

Her var planen å få litt ly til å spise middag. Hilde og Andrea satte seg ned og kikket litt på kartet, og telte at det skal være mulig å hente inn tapte kilometer om vi la oss på denne hytten. Etter litt kalkulering ble guttene spurt om det var greit vi stoppet her for dagen, det kom et enstemmig JA i kor! Stemningen steg betraktelig etter valget, og vi hadde en meget trivelig kveld med mye god og varm drikke ?

Sitat fra Harald: de som påstår at Hilde og Andrea er på en 4 mnd ferie vil få med meg å gjøre!
Sitat fra Sigurd Jonas: jeg er svært imponert over pågangsmotet til Hilde og Andrea. Imponert over det gode humøret til jentene selv på en dag langt fra en drømmedag i fjellet.

Km: 14 på sti og snø
Camp: Cainhavaggehytta (DNT)