14.07 Dag 40 – 45 km!

Hilde skriver:

Dagen startet i tåke og vind, vi var klare tidlig på morgenen siden vi kom tidlig fram på hytten i går. Harald kommenterte at i dag følte han seg piggere enn noen gang på denne turen!

Vi passerte 1200 meters høyde like etter hytten, det høyeste vi har vært på ferden vår så langt (selv om tåken forhindret en muligens flott utsikt). Et stykke ned i en dal ble det litt roligere vindforhold og det lot seg gjøre med en liten rast og lunsj. Her spurte Harald om det var mulig å sove på hytte i natt også? Andrea og jeg telte km på kartet, vi var nøtt til å ta anleggsveien rundt et fjell (istede for over der stien gikk) pga tåken, regnet, vinden og snøen. Dette gjorde veien til hytte lang, alt for lang. Vi ristet på hodet.

Turen gikk etter lunsj videre på veien. Vind, regn og tåke tok seg opp, vi skjønte ikke at det var mulig. Kliss gjennomvåte gikk vi og trasket langs veien. Det var ikke mulig å stoppe opp. Så fikk vi den ideen å se om der var mulig å nå hytten likevel. Harald ble plutselig full av energi (selv med vonde knær) og tok litt fra min sekk for å gjøre det lettere for meg.

Time etter time gikk vi langs denne veien, og tenkte på en varm hytte og tørre klær. Men var det mulig?

Etter 45 km til fots, og 15 timer senere ankom vi alle Sitashytta! Det var noe av det beste, men og vondeste, vi hadde opplevd. Det verket i hele kroppen, men vi var fremme med hytten! Jeg er spesielt stolt av Harald som sto på og gikk det han maktet! Og kunne etter så langt og så vondt snakke om hvor bra denne turen ble, og om planene for andre turer senere i livet?

Det ble middag til nattmat, tørking av klær og soving i seng denne natten ? lykke!

Km: 11 på sti + 34 på grusvei (totalt 45)

Camp: Sitashytta (DNT)