18.07 Dag 44 – Ned av fjellet

Tirsdag

Hilde skriver:

Vi våknet uthvilte og opplagte for en ny dag kl 6. Såg ut av vinduet; tåke. La oss til å sove i 2 timer til. Våknet til tåke. Sov til kl 9.30. Tåke. Men en antydning lettere enn for tre timer siden. Så vi spiste frokost og pakket sekken. Vi bestemte oss for at ned av fjellet skulle vi klare, om det så tok oss hele dagen. Vi har ikke kjøpt kart over Sverige på GPSen, og med litt skranten kompass-ferdighet var vårt beste redskap for å finne veien min telefon med svenske Turistforeningens app med kart. Men vi såg varder og sti greit nedover.

Det ble en lang og tung dag med mye vind, snø og vading i elver. Men vi slapp unna regnet, det hang bare over oss i tunge skyer som holdt oss under hetten hele dagen. Men eneste veien vi ble våte i dag var nedenifra. Det ble 3 store elvekryssinger, den ene måtte vi følge hele veien opp en dal og runde et vann for å komme forbi, det var så sterk strøm at vi ikke turte å krysse. Vi gjorde et tappert forsøk på å tape bukse, gamasjer og sko sammen så tett at ikke vannet skulle komme oppi skoen. Det holdt oss tørre helt til første steg uti første elven. Unødvendig bruk av tape.

Såg ut som noen hestebein ferdig tapa
Andrea i godt driv ned snøfonna
En litt for skummel snøbro for oss. Vi vadet over steinene på nedsiden heller!

Det var en følelse av trygghet og sikkerhet som kom over oss da vi på kvelden kom ned i lavlandet og såg grønn bjørk for første gang på lenge. Det gav oss den roen vi trengte. Vi satte opp teltet, som vi har gitt navnet Stabburet (fordi vi elsker stabbur!), og sovnet i posen.

 

Km: 26 km på sti

Camp: telt på nordsiden av Valldajåhkå (elv), øst for stikysset