19.07 Dag 45 – Sverige

Onsdag

Andrea skriver:

Vi våknet i «stabburet» klar for å krysse to elver før vi kom inn på stien til Nordkalottruten. Vi startet med å krysse den første elven til knærene/lårene. Ikke så sterk strøm så det gikk fint. Vi fikk skikkelig skrekken etter elven før cunojarvihytta og adrenalinet er høyt før hver elv. Hilde er en skikkelig tøffing og går i led, jeg hopper etter og følger hennes veivalg. Det føles mye tryggere.

Elv nr 2 så ut til å være OK. Halvveis uti er vannet til låret og strømmen for sterk. Vi snur og går langs elvekanten for å finne en bedre plass. Litt lenger oppe kunne vi krysse i roligere vann, men desto dypere. Kom oss over med vann til brystet, mye tryggere enn den sterke strømmen lenger nede.

Herlig å gå på barmark igjen!
Andrea gjemmer seg for myggen i pausen!

Kalde og blaute var det bare å traske videre for å gå seg varm. Over flere myrer kom vi til slutt inn på nordklottleden og danset videre på god sti og fine broer. Kl. 20.45 ankom vi Vaisaluoktastugorna og fikk spist kveldsmat og en varm seng å sove i. Det var godt etter en lang dag i våte klær.

 

km: 26 på sti

camp: Vaisaluoktastugan (svenske turistforeningen)