22.07 Dag 48 – Kiosk på fjellet

Lørdag

Andrea skriver:

I dag våknet vi brått av akutt varme. Solen steikte på teltet og ville ha oss i gang med dagen. Havregryn i vann med mye kanel og sukker ble slukt mens vi tenkte på kiosksalget i Staluolokta som vi hadde lest om på nettet. Vi håpet spesielt på ballerinakjeks. Og jaggumensann, det hadde de! Søt liten kiosk ved navnet Para. Mannen bak disken kunne fortelle at det mest sannsynligvis er den mest utilgjenelige utsalget i Europa (5 mil til bilvei i hver retning). Tok til og med kortbetaling! Det endte såklart med mye ekstra tull som blant annet chips, brus, kjøttboller, sjokolade, knekkebrød, tubeost og så klart ballerinakjeks.

Vi trasket mette og gode videre, i håp om å få litt piff i beina igjen. Men neida. Begge to ganske daffe selv med jevlig påfyll av sjokolade. Det var heller ikke fred å få fra myggen. I steikende sol blir vi nødt til å gå med goretex fra topp til tå for å unngå å bli spist opp, og det er varmt det skal jeg si deg. Det føles slik som du ser boksere gjør før innveiing til kamp. Utover dagen synker temperaturen litt og piffen i beina blir bedre, vi klarer de planlagte kilometrene for dagen og setter opp telt like før en regnskyll. Godt å sitte inne og høre regnet hamre på teltduken.

I disse jordgammene røkte de fisk og kjøtt

 

En kirke i samelandsbyen Staloluokta

Km: 21 på sti

camp: telt ved Sårjåsjaurestugan

Én kommentar til “22.07 Dag 48 – Kiosk på fjellet”

Det er stengt for kommentarer.