03.08 Dag 60 – Besøk og handler

Torsdag

Hilde skriver:

Etter en lang og innholdsrik hviledag var tiden kommet for å sette Gaute fra oss på togstasjonen i Mo i Rana. Vi har storkost oss med besøk, håper vi ser mer til Gaute senere på turen vår!

Ferden gikk videre til Umbukta fjellstue, handler far kjørte oss med følgebilen. Her startet dagens etappe. Mor hadde sin debut som Npl-besøkende vandrer og startet ut med imponerende mot og energi. Hun bar mat og kaffe for oss i dagstursekken sin mens far hadde resten av utstyret vårt med seg i bilen. det var en drøm å gå med lite oppakning, til og med hundene slapp å bære noe på ryggen.

Det er ikke noe å utsette på dagen i dag! Nydelig vær i lettgått terreng, flott utsikt, godt lag og ferskt brød til lunsj!

Mor og datter – utsikt mot Okstindbreen
Hundene er også glad i besøk – alltid godbiter på lur

Og for å toppe alt det, sto det tre glass med champagne på en sten midt i stien like før dagens mål var nådd. Far hadde tuslet litt oppi stien og gjort klar en liten feiring av at vi har rundet halvveis på ferden vår – 60 dager på tur! Det smakte helt fantastisk, og vi ble utrolig overrasket? far fortsatte å verte oss opp senere på kvelden, med et fantastisk grillmåltid utendørs. Kvelden ble tilbrakt rundt bålet til det var leggetid. Vi føler oss som to prinsesser som går Norge på langs, så god pleie og omsorg vi får av våre besøkende. Heldige oss?

Km: 24 på sti

camp: Kjennsvasshytta (DNT)