19.08 Dag 76 – Gjennombløt

Lørdag

Hilde skriver:

Etter en god natt søvn i hangaren var vi klare for ny etappe. Utrolig nok startet vi ut i oppholdsvær, vi hadde psyket oss opp på noe annet. «Bonus»-oppholdet varte til kl 15, da var middag og en god del av kilometerne unnagjort. Men så var det ikke så det datt ned fra himmelen, og utrykket «gjennomvåt» nådde en ny skala etter bare få minutt. Vi gikk på det vi greide, stoppe var ikke mulig. Da vi ikke hadde mer å gå på fant vi en rimelig fast og tørr haug i myren og fikk teltene opp i rekordfart. Det var herlig med et klesskifte og noe mat.

 

Hvordan plukke bær i fart:

Det er en kunst å få med seg bær i fart! Vi har noen gode teknikker, det kommer litt an på typen bær.  Blåbær må ikke forveksles med krekling. Du må se deg ut en høytliggende tue du slipper å bøye deg så mye for å plukke. Eller du kan plukke i oppoverbakke for å slippe det i det hele tatt. Og i det du passerer drar du med deg noen blåbær i neven (lurt å bremse ned litt i øyeblikket). Multer er litt mer krevende da de ligger lavere på bakken. Her må man helst stoppe opp, for ikke å mose de saftige og myke bærene. Men er man heldig her oppe i Trøndelag, kommer multene også i oppoverbakker!

Km: ca. 20 i terreng

Camp: nordlige enden av Nordre seterfjellet

2 kommentarer til “19.08 Dag 76 – Gjennombløt”

  1. Dere er SÅ gode. Kjempe kjekt å følge med dere. Godt humør og gøy lesing selv i øs pøs regn. Klem

Det er stengt for kommentarer.