08.09 Dag 96 – Fjell, film og festival

Fredag

Hilde skriver:

Dagen startet ut fra Memurubu i oppholdsvær. Det ble litt tåkete oppi høyden, men ellers fint. Vi gikk den litt mindre kjente «lillebroren» til Besseggen i dag, Bukkelægret mellom Memurubu og Gjendebu. Det er nok mer normalt å gå andre veien enn vi gjorde, for vi gikk stort sett for oss selv til vi møtte motgående trafikk litt uti løypa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi spiste middag på Gjendebu, og tok båten tilbake til Gjendesheim for en liten tur innom årets Fjellfilmfestival ? Maritha i festivalledelsen var så snill å gi oss gratis inngang!

Mats Grimsæth

Vi drakk vin og spiste mens vi såg et spennende foredrag om to gutter som har gått Norge på langs, og en dokumentarfilm om 4 menn som syklet samme strekket med mål om å bare spise kastet mat. Et utrolig spennende og viktig tema. De kom i mål uten å ha brukt penger på mat, for å prøve å sette fokus på hvor mye mat som blir kastet. 1/3 av all mat som produseres i verden kastes. Det er nok til å mette alle mennesker som sulter 8 ganger. Butikkene står for 40% av kastingen, vi kunder står for 60%. Her er det mye som kan forbedres.

En litt skeiv og kort natt i møte, men oppholdet på festivalen er verdt det!

Utekino i fjellheimen

Km: ca 10 på sti uten sekk

Camp: telt ved Gjendesheim turisthytte