11.09 Dag 99 – Bursdag og uvær

Mandag

Hilde skriver:

Tuvas bursdag! Hipp hipp hurra for skjønnasen som blir 8 år i dag. Vi feirte med sang, oppblåsbar plastikk-kake (som tilfeldigvis lå her på hytten), flagg og leverpostei!

Etter en hyggelig bursdagsfeiring måtte vi igang med dagens etappe. Vi visste det skulle komme drittvær, og pappa Tor Øyvinn hadde funnet en mer passende rute ned fjellet langs en anleggsvei. Dette viste seg å være svært avgjørende, da det på det verste blåste så mye at vi nesten måtte ned på alle fire og krype for å komme oss fremover. Og om ikke vinden var nok, så pisket det en blanding av regn og hagl rett i fjeset, vanskelig å se opp for å holde følge med stien.

Sprekingen Bård suser forbi oss. Han er på sin dag nr 50, og prøver å nå Lindesnes på 70 dager!

Etter 10 værkrevende kilometer på stien kom endelig anlegsveien til syne. Vi var rimelig nedkjølt og slitne etter 3,5 time uten stopp. Men det var «enten gå eller dø-tilstander», som Andrea påpekte. Så vi måtte jo bare gå da. Andrea gikk å hyperventilerte så kald hun var, vi gikk med neglebett i over en time og jeg kjente ikke hvor vonde knærne mine var så mye jeg frøs. Noen kilometer senere dukker det opp en privat hytte med noen biler utenfor. Vi banket på og spørte om å få skifte litt klær og få Andrea til  å puste normalt igjen. De var så snille å si ja. Vi konkluderte med at så kalde har vi ikke vært på turen før.

Redningen var ikke langt unna. Pappa Tor Øyvinn var på vei med bil for å redde oss ned fra fjellet. Han fant 4 gjennomvåte sjeler langs Hemsedalsveien og tok oss med til hytten sin i Myrkdalen. Her sto Therese og lille Thea og tok i mot oss. Varm dusj, nye bomullsklær, mat, vin og familietid gjorde godt.

Km: 10 på sti og 8 på vei (totalt 18)

Camp: Hytta i Myrkdalen, Voss

2 kommentarer til “11.09 Dag 99 – Bursdag og uvær”

Det er stengt for kommentarer.